• 25 Ιανουαρίου, 2022

Κλίνες ΜΕΘ για VIP: Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με παρέμβαση της δικαιοσύνης

 Κλίνες ΜΕΘ για VIP: Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με παρέμβαση της δικαιοσύνης

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στον απόηχο της καταγγελίας του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ που κρατούνται για να εξυπηρετηθούν οι επώνυμοι. Ο κ. Γιαννάκος αργότερα αναδιπλώθηκε ελαφρώς ισχυριζόμενος ότι δεν μίλησε για VIP κλίνες αλλά δεν έχει δει κανένα επώνυμο να στερείται της ιατρικής μέριμνας. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας που μεταφέρθηκε στον “Ευαγγελισμό”.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η κυβέρνηση πνέει τα μένεα για τον συνδικαλιστή, χαρακτηρίζει αδιανόητες και ψευδείς τις καταγγελίες του και θέλοντας να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να καταδείξει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακου και παντός υπευθύνου που διακινεί τέτοιες συκοφαντικές ειδήσεις.

Μάλιστα σε συζητήσεις κυβερνητικά στελέχη δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι “ο κ. Γιαννάκος κατά καιρούς επιστρατεύει αστοιχείωτες υπερβολές όπως όταν προειδοποιούσε ότι δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ μόλις βγουν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί”.

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο αν υπήρξαν VIP κλίνες ΜΕΘ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει την κριτική της και στους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και κυρίως το ποσοστό θνητότητας για τους νοσηλευόμενους εκτός ΜΕΘ.

“Φτάσαμε στο έσχατο σημείο, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να μου απαντά στη Βουλή ότι ράντζο και ΜΕΘ είναι το ίδιο.

Και έρχεται χθες η ΠΟΕΔΗΝ και καταγγέλλει ότι αν είσαι VIP ασθενής, βρίσκεις θέση σε ΜΕΘ. Αν δεν είσαι, περιμένεις. Αν ισχύει, πρόκειται για βαθύ ηθικό ξεπεσμό” επισήμανε ο κ. Τσίπρας.