Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αν. Μακεδονία- Θράκη

 Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αν. Μακεδονία- Θράκη

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού, που επικρατούν στο σύνολό της. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αποφάσισε τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών «αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασία Covid-19 λόγω του ψύχους».

Ειδικότερα κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλους τους Δήμους της Α.Μ.Θ., κατόπιν σχετικής συνεννόησης του περιφερειάρχη με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., Κώστα Μπαντίκο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ανοικτό το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», παρότι ματαιώνεται η πτήση των 16:30 λόγω περιορισμένης ορατότητας ενώ εξελίσσεται η προσπάθεια αποχιονισμού του αεροδιαδρόμου της Αλεξανδρούπολης

Στο μεταξύ, ανοικτό αλλά με αυξημένη ολισθηρότητα, παραμένει το οδικό δίκτυο στην Π.Ε. Έβρου, όπου επί ποδός βρίσκονται τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες, καθώς και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών Δήμων και αντιπεριφέρειας, καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου προκαλούν κατά τόπους χιονοθύελλες. Σε ό,τι αφορά στο οδικό δίκτυο της Π.Α.Μ.Θ., ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 στα εξής σημεία:

-Εγνατία Οδό
-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου
-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Γέφυρας Κήπων
-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής
-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Αισύμης-Δερείου, ελληνοβουλγαρικών συνόρων

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Σαμοθράκης και Ορεστιάδας.

Μπάμπης Χριστακόπουλος