• 13 Ιουνίου, 2021

Κικίλιας: Τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη ερευνώνται από τους ειδικούς

 Κικίλιας: Τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη ερευνώνται από τους ειδικούς

Για αύξηση των νέων κρουσμάτων στις νεότερες ηλικιακές ομάδες αλλά και σταθερά καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας που βρίσκεται σε πράσινα επίπεδα, δηλαδή κάτω του 4%, έκανε λόγο αρχικά ο κ. Κικίλιας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κοροναίό.
Επίσης είπε ότι τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι 21.136.

“Περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου. Την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου.” ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Για τους εμβολιασμούς είπε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 και πως σήμερα θα ξεπεράσουμε 4.615.000 συνολικά. Επίσης, 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό, όπως αυτά στην Κρήτη, δέχτηκε ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας τα εξής: “Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς”.
Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.

Για τον τουρισμό
Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, «ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων».
Σημείωσε ότι “με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Και για αυτό τον λόγο, ανοίγουμε και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά μας”.