• 18 Ιουνίου, 2021

“Καζάνι” που βράζει η κυβέρνηση – “Καμπάνα” για υπουργούς χτύπησε ο Γεραπετρίτης

 “Καζάνι” που βράζει η κυβέρνηση – “Καμπάνα” για υπουργούς χτύπησε ο  Γεραπετρίτης

Εσωτερικές αναταράξεις φαίνεται ότι ταλανίζουν πλέον την κυβέρνηση, ως αντανάκλαση των κοινωνικών προβλημάτων που οξύνονται, με τη δυσαρέσκεια των νέων, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών να φουντώνει και την έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας, να έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, μόνο τυχαίο φαίνεται ότι δεν ήταν το «καρφί» του Γιώργου Γεραπετρίτη, ενός εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά υπουργών. Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης, αν ο πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος από όλους τους υπουργούς, εάν όλοι οι υπουργοί κάνουν καλά τη δουλειά τους, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε με νόημα: «Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία κι οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο».

Με αυτή τη φράση ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αυξανόμενη γκρίνια τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στη ΝΔ. Μένει να φανεί για ποιους υπουργούς χτυπάει η «καμπάνα» και πώς αυτοί θα αντιδράσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΟ της ΝΔ είναι «καζάνι» που βράζει, όπως φάνηκε και από το νόμο της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, όπου υπήρξαν οι δύο ηχηρές διαφοροποιήσεις από Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μάλιστα τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί επί μήνες να βρει τον τρόπο για να περάσει από τη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.