Γεραπετρίτης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 9η διάσκεψη για τους ωκεανούς- 130 κράτη δεσμεύθηκαν για 500 δράσεις

 Γεραπετρίτης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 9η διάσκεψη για τους ωκεανούς- 130 κράτη δεσμεύθηκαν για 500 δράσεις

Ολοκληρώθηκε σήμερα, στην Αθήνα, η 9η Διάσκεψη «Our Ocean Conference», μία Διάσκεψη, η οποία σηματοδοτεί την προστασία και την ιδιαίτερη φροντίδα της διεθνούς κοινότητας για τους ωκεανούς και τις θάλασσες.

«Στη Διάσκεψη αυτή, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη σε κλίμακα Διάσκεψη διεθνούς χαρακτήρα που έχει αναλάβει ποτέ η χώρα μας, είχαμε συμμετοχές περισσότερες από 130 αντιπροσωπείες, από κράτη, από μη κυβερνητικούς οργανισμούς και από διεθνείς οργανισμούς» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η Διάσκεψη, για την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η Προεδρία της κυβέρνησης είχαν ιδιαίτερη μέριμνα, στέφθηκε με επιτυχία, τόσο από οργανωτικής, όσο και από ουσιαστικής πλευράς» τόνισε επίσης ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Αποτυπώθηκε η μεγάλη σημασία, η οποία οφείλει να αποδίδεται στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην προστασία των θαλασσών και των ωκεανών, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων από τη διεθνή κοινότητα.

Ιδιαιτέρως θέλω να τονίσω ότι τα μέλη, τα οποία συμμετείχαν δεσμεύτηκαν για περίπου 500 δράσεις. Είχαμε, επίσης, ένα συνολικό ύψος δεσμεύσεων, το οποίο υπερβαίνει τα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία αφορούν ακριβώς τις δεσμεύσεις, οι οποίες υπάρχουν συνολικά για την επένδυση πάνω στους ωκεανούς και τις θάλασσες.

Θα ήθελα από οργανωτικής πλευράς να επισημάνω την εξαιρετική συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων και των υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου. Ιδιαιτέρως, δε, θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα στο προσωπικό και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών που δούλεψαν με πολύ μεγάλη αντοχή και πολύ μεγάλη επιμέλεια για να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο έργο, λόγω της μεγάλης κλίμακας της Διάσκεψης.

Το βέβαιο είναι ότι οι επόμενες γενιές θα πρέπει να έχουν ένα περιβάλλον, ένα θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο θα αξίζει και το οποίο θα μπορεί να είναι βιώσιμο και υγιές».

Σχετικά Άρθρα