• 7 Δεκεμβρίου, 2021

Καταγγελία Ραγκούση ότι το δεύτερο άτομο στον ξυλοδαρμό πολίτη είναι υπάλληλος security (vid)

 Καταγγελία Ραγκούση ότι το δεύτερο άτομο στον ξυλοδαρμό πολίτη είναι υπάλληλος security (vid)

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης ενώ άφησε σαφείς αιχμές ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής αναφορικά με την προσπάθεια αποσιώπησης της εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό πολίτη, το οποίο -κατά τις πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Γ. Ραγκούσης- φαίνεται πως είναι υπάλληλος εταιρίας security, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, προτίμησε να μην αναφερθεί.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι ο Λ. Οικονόμου δεν θέλησε καν να απαντήσει στο ζήτημα που ήγειρε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης παρακρατικών – παραστυνομικών οργανώσεων, οι οποίες αποτελούνται από αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς. Παράλληλα, ούτε λόγος από τον υφυπουργό ως προς το πρόσωπο που φύλασσαν οι δύο πρωταγωνιστές του ξυλοδαρμού του μοτοσικλετιστή.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε στη δευτερολογία ότι ο Λ. Οικονόμου έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία που είχε για να δώσει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό. «Ο φονικός κορονοϊός -δεν το λέω εγώ- για την εξουσία είναι η αλαζονεία. Ιδίως, για την εξουσία που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι παντοδύναμη» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε συκοφαντικές τις συνδέσεις που προσπάθησε να κάνει ο υφυπουργός μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και «Ρουβίκωνα». Μάλιστα, αντέστρεψε το συλλογισμό του Λ. Οικονόμου, ρωτώντας τον αν δεν θα αξιοποιούσε η ΕΛ.ΑΣ ένα βίντεο από τον «Ρουβίκωνα» που θα αποδείκνυε φόνο, βιασμό ή δωροδοκία υπουργού.

«Δύο δρουν παραβατικά και έκνομα, όχι ένας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Γιατί δεν λέτε τίποτα για το δεύτερο άτομο κ. υπουργέ; Ποιος είναι ο δεύτερος; Είναι αστυνομικός; Είναι μήπως ιδιωτικός φρουρός; Μήπως είναι μέλος ιδιωτικής εταιρίας security; Μήπως είναι πρόσφατα καταδικασμένος αυτός που συνδράμει τον αστυνομικό;». Συνέχισε κατηγορώντας για ψευδολογία τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση για το αν έχουν στηθεί μικρές παρακρατικές – παραστυνομικές οργανώσεις. Έκλεισε ζητώντας, επίσης, να μάθει το όνομα του προσώπου που φύλασσαν οι πρωταγωνιστές του ξυλοδαρμού.

Σε όλα αυτά, ο υφυπουργός το μόνο που επανέλαβε μονότονα ήταν ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να μετατρέπεται σε αντικείμενο αξιοποίησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και στοχεύσεων, ενώ σημείωσε -εξίσου γενικόλογα- πως για όλα τα ατυχή περιστατικά διεξάγονται οι ανάλογες έρευνες από την Αστυνομία.