• 18 Ιουνίου, 2021

Κάλυμνος: Σε lockdown 75 μέρες, αλλά τα κρούσματα αυξήθηκαν

 Κάλυμνος: Σε lockdown 75 μέρες, αλλά τα κρούσματα αυξήθηκαν

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα επιδημιολογικά στοιχεία για την Κάλυμνο θα διαπιστώσει ότι ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στους 20 κάτι που σημαίνει ότι τα ενεργά κρούσματα στο νησί φτάνουν τα 146 και προφανώς γι αυτό το λόγο επιβλήθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, τα στοιχεία για την κατάσταση στην Κάλυμνο των 16.000 κατοίκων δεν αντικατοπτρίζονται μόνο στα κρούσματα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kalymnosnews.gr η οποία επιχειρεί να καταγράψει με αντικειμενικότητα τις πτυχές του προβλήματος.

Η Κάλυμνος είχε ενταχθεί στο  επίπεδο  ΠΟΛΥ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινο) από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021.

Παρ’ όλα αυτά τα μέτρα, όχι μόνο δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα υπήρξαν σημαντικές αυξητικές τάσεις στα κρούσματα.

Κάλυμνος: Νοσεί και ο δήμαρχος – Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Όμως την ίδια ώρα, από την 1η Ιανουαρίου 2021,εδώ και 4 μήνες το Νοσοκομείο Καλύμνου παραμένει χωρίς Διοικητή

 Μέχρι σήμερα  το σύνολο των εμβολιασμών (1η και 2η δόση) στο νησί της Καλύμνου πλησιάζει τις 3.000. Ο αριθμός αυτός θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος αν είχε ενεργοποιηθεί το 2ο εμβολιαστικό κέντρο με το εμβόλιο AstraZeneca .

Ενώ προ διμήνου είχε ανακοινωθεί η έναρξη εμβολιασμών με AstraZeneca για τις ηλικίες 60-64 και νεότερες ,ποτέ αυτό δεν υλοποιήθηκε, αφού όσοι επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού, το σύστημα τους έστελνε στα εμβολιαστικά κέντρα  Αρχάγγελο Ρόδου ή στην Κω….

Η μονάδα COVID στο νοσοκομείο ξεκίνησε με 10 κλίνες, προστέθηκαν άλλες 5 και στο τέλος μετέτρεψαν και μια αποθήκη σε επέκτασή της για να φτάσουν τις 20 κλίνες.

Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού….