• 22 Ιουνίου, 2021

Κάλυμνος: Νοσεί και ο δήμαρχος – Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

 Κάλυμνος: Νοσεί και ο δήμαρχος – Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσε στην Κάλυμνο η απόφαση του σκληρού lockdown που επιβλήθηκε από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το emvolio.gov στο νησί έχουν γίνει 9013 εμβολιασμοί από τους οποίους οι 3.041 έχουν κάνει και τις δυο δόσεις, ενώ 5.972 έκαναν την μια δόση σε ένα νησί που έχει πληθυσμό 16.000 κατοίκων σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

Η ανακοίνωση του lockdowvn έρχεται μόλις μία μέρα μετά από το άνοιγμα της εστίασης σε όλη την χώρα, αλλά λίγες μέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο νησί.

Βέβαια, το lockdown ξεκινά από την Τετάρτη 05 Μαΐου και ώρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 06.00 και οι κάτοικοι πιστεύουν ότι μέχρι τις 15 Μαίου θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια κατάσταση έζησαν στην Κάλυμνο και τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως τότε ο δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης. είχε ρίξει τότε την ευθύνη στην Εκκλησία, λέγοντας ότι «Ο κόσμος έχει την εκκλησία για δεύτερο σπίτι, εκεί ξέφυγε η ιστορία, έχει ευθύνες και ο Μητροπολίτης, δεν είναι χριστιανικό να πηγαίνεις στην εκκλησία και να κολλάς τον διπλανό σου»

Η εικόνα από την Κάλυμνο σήμερα το πρωί μεταφέρει ο ιστότοπος kalymnos-news.gr:


Η δημοσιογράφος  Μπέττυ Μαϊλλη μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γ.Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 για το καθολικό lockdown.

«Νοσεί μέχρι κι ο δήμαρχος της Καλύμνου. Ήμασταν απρόσεκτοι” είπε μεταξύ άλλων.