• 27 Νοεμβρίου, 2020

Κ. Χατζηδάκης: Νέα σελίδα στη διαχείριση αποβλήτων στην Αττική με δύο Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων

 Κ. Χατζηδάκης: Νέα σελίδα στη διαχείριση αποβλήτων στην Αττική με δύο Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων

Την υλοποίηση δύο νέων Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Αττική, ενέκρινε η διυπουργικής Επιτροπή ΣΔΙΤ (Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

   “Ανοίγει νέα σελίδα στη διαχείριση αποβλήτων στην Αττική με την έγκριση των δύο νέων Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

   Όπως τόνισε ο υπουργός, “η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για την κατασκευή των δύο νέων μεγάλων μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων στην Αττική, θέτει τις βάσεις έτσι ώστε η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας να γίνει Ευρώπη σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα”.

Πως ελήφθη η απόφαση Μητσοτάκη- 10.000 και 10%: Ο αριθμός και το ποσοστό που τρόμαξαν το Μαξίμου και έφεραν το 2ο lockdown

   Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, “είναι μεγάλες οι ευθύνες όσων ακύρωσαν το 2015 την παλαιότερη προσπάθεια, προκειμένου να κατασκευασθούν σύγχρονες μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Αλλά αυτό που έχει τώρα μεγαλύτερη σημασία είναι, ότι μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, στην Επιτροπή ΣΔΙΤ, ανοίγει μια καινούρια σελίδα στο ζήτημα αυτών των τόσο σημαντικών υποδομών”.

   “Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει αρκετές τέτοιες προσπάθειες σε όλη την χώρα εδώ και 15 μήνες. Ακόμη περισσότερο, θα στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται στην Αττική, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις”, συνέχιζε ο υπουργός ΠΕΝ.

   “Δεν το οφείλουμε μόνον στους κατοίκους της μεγαλύτερης ελληνικής Περιφέρειας”, τόνισε.

   Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι ζήτημα πολιτισμού. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για να περάσει η Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης”.