• 24 Ιανουαρίου, 2022

Ιταλία: Στο 28% των νέων κρουσμάτων η Όμικρον

 Ιταλία: Στο 28% των νέων κρουσμάτων η Όμικρον

Να αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Η παραλλαγή Όμικρον ανιχνεύεται πλέον στο 28% των κρουσμάτων. Μέσα σε δύο εβδομάδες το ποσοστό αυτό προβλέπεται να διπλασιαστεί. 

 Σπεράντσα εξήγησε ότι εκτός από τα υπόλοιπα μέτρα, θα προσφερθεί αυτή που αποκάλεσε νέα ασπίδα προστασίας στους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας. «Θα μπορούν να τους επισκέπτονται μόνο οι συγγενείς και φίλοι που ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό τους κύκλο -έχοντας λάβει την αναμνηστική δόση- ή, αν έχουν κάνει δυο δόσεις, θα χρειάζεται αρνητικό τεστ», διευκρίνισε.

«Με τα νέα μέτρα που υιοθετήσαμε, παρέχουμε επιπλέον προστασία στους πολίτες αλλά και στο σύστημα υγείας της χώρας. Φυσικά, το εμβόλιο παραμένει το βασικό όπλο που έχουμε στην διάθεσή μας», πρόσθεσε ο Σπεράντσα και κάλεσε τους συμπατριώτες του «ύψιστη προσοχή και μεγάλη σωφροσύνη, ιδίως στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».