ΗΠΑ: Εξετάζεται άρση ορισμένων εμπορικών δασμών στην Κίνα

 ΗΠΑ: Εξετάζεται άρση ορισμένων εμπορικών δασμών στην Κίνα

Στη δήλωση ότι ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από την ομάδα του να εξετάσει την επιλογή άρσης ορισμένων δασμών στην Κίνα που επιβλήθηκαν από τον πρώην Πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σήμερα η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο.

Όπως επισήμανε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, σκοπός αυτής της κίνησης δεν είναι άλλος από την καταπολέμηση του τρέχοντος υψηλού πληθωρισμού.

«Το εξετάζουμε αυτό. Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος μας ζήτησε να το αναλύσουμε.

Και έτσι είμαστε στη διαδικασία να το κάνουμε για αυτόν και εκείνος θα πρέπει να πάρει αυτήν την απόφαση», δήλωσε η Τζίνα Ραϊμόντο, όταν ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης δασμών στην Κίνα για να μειώσει τον πληθωρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη δήλωση είχε προχωρήσει πριν λίγες μέρες και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Γουόλι Αντεγιέμο, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι η πτώση των τιμών αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει παράλληλα να εξισορροπήσει τους βραχυπρόθεσμους στόχους μείωσης των τιμών με τη μακροπρόθεσμη ανάγκη εξάλειψης του αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Βαγγέλης Μαρινάκης