• 16 Οκτωβρίου, 2021

ΗΠΑ: Έφιπποι συνοριοφύλακες κυνηγούν μετανάστες (εικόνες)

 ΗΠΑ: Έφιπποι συνοριοφύλακες κυνηγούν μετανάστες (εικόνες)

Αφωνη η κοινή γνώμη των ΗΠΑ από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με έφιππους συνοριοφύλακες να κυνηγούν με λάσο ή μαστίγιο μετανάστες από την Αϊτή στον ποταμό Ρίο Γκράντε, στο Τέξας. 

Οι μετανάστες, ξυπόλητοι, φαίνονται να τρέχουν έντρομοι να ξεφύγουν την ώρα που οι συνοριοφύλακες επιχειρούν να τους ωθήσουν στο ποτάμι και να τους υποχρεώσουν να επιστρέψουν στο Μεξικό. Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες ένας έφιππος συνοριοφύλακας αρπάζει με βία έναν μετανάστη από τα ρούχα ενώ εκείνος κρατά λίγο φαγητό στα χέρια.

Ο Μακρόν συγκαλεί διεθνή σύνοδο για τη Λιβύη

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Οι φωτογραφίες «κακομεταχείρισης Αϊτινών μεταναστών κατά μήκος των συνόρων είναι φρικτές και σοκαριστικές», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπένι Τόμσον, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Είναι φρικτό να το βλέπεις», παραδέχθηκε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Δεν γνωρίζω την κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ σε ποιο πλαίσιο αυτή θα ήταν μια αποδεκτή συμπεριφορά», πρόσθεσε.