• 28 Ιανουαρίου, 2022

ΗΠΑ-Covid-19: Πίεση στα νοσοκομεία καθώς οι νοσηλείες αυξάνονται

 ΗΠΑ-Covid-19: Πίεση στα νοσοκομεία καθώς οι νοσηλείες αυξάνονται

Οι νοσηλείες λόγω της Covid-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν σε νέο υψηλό ενδεχομένως ακόμη και σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2021, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον πυροδοτεί ένα νέο κύμα κρουσμάτων.

Οι νοσηλείες αυξάνονται σταθερά από τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν η Όμικρον έγινε το κυρίαρχο στέλεχος, ξεπερνώντας τη Δέλτα, μολονότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Όμικρον πιθανότατα θα αποδειχθεί λιγότερο θανατηφόρα σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλλαγές.

Αν και ίσως προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο τεράστιος αριθμός των λοιμώξεων μπορεί να καταπονήσει τα νοσοκομεία, κάποια από τα οποία αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες, λόγω της έλλειψης προσωπικού. “Δεν πιστεύω ότι έχουμε δει ακόμη την κορύφωση (του κύματος) στις ΗΠΑ”, σχολίασε η διευθύντρια των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Σχολεία και επιχειρήσεις καταγράφουν επίσης αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.