• 26 Ιουλίου, 2021

Ινδονησία: Δεκάδες θάνατοι στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης οξυγόνου

 Ινδονησία: Δεκάδες θάνατοι στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης οξυγόνου

Η Ινδονησία διέταξε τους προμηθευτές οξυγόνου να δώσουν προτεραιότητα στις ιατρικές ανάγκες, εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης από ασθενείς Covid-19, ανέφερε η κυβέρνηση, έπειτα από περισσότερους από 60 θανάτους σε ένα νοσοκομείο, όπου το οξυγόνο σχεδόν εξαντλήθηκε.

63 θάνατοι σε ένα νοσοκομείο
Το τέταρτο πολυπληθέστερο κράτος στον κόσμο δίνει μάχη με μία από τις χειρότερες επιδημίες της Ασίας. Χθες, η χώρα κατέγραψε ένα ακόμη υψηλό, με 27.913 κρούσματα.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Sardjito, στη νήσο Ιάβα, ανέφερε πως 63 ασθενείς πέθαναν, αφότου το οξυγόνο σχεδόν εξαντλήθηκε, από χθες Σάββατο έως νωρίς σήμερα το πρωί, όταν έφθασαν οι νέες προμήθειες. Εντούτοις, ο εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, εάν όλοι οι ασθενείς που πέθαναν νοσούσαν από Covid-19.

Αύξηση της παραγωγής ιατρικού οξυγόνου
Ως απάντηση, η κυβέρνηση ζήτησε από την αρμόδια βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή του ιατρικού οξυγόνου, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Το νοσοκομείο επισήμανε πως ημέρες πριν από το περιστατικό, είχε προβλέψει να συγκεντρώσει μεγαλύτερες ποσότητες οξυγόνου, όμως η συνεχής ροή ασθενών με κοροναϊό από την Παρασκευή, είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι δυνατότητές του, καθώς οι προμήθειες καταναλώθηκαν νωρίτερα από το αναμενόμενο.