• 23 Ιουνίου, 2021

Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας: Διευκρινίσεις για τα ταξίδια στα νησιά και την Ηπειρωτική χώρα – Δηλώσεις Χαρδαλιά στο libre

 Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας: Διευκρινίσεις για τα ταξίδια στα νησιά και την Ηπειρωτική χώρα – Δηλώσεις Χαρδαλιά στο libre

Από χτες, 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη τους ταξιδιώτες, που ταξιδεύουν με πλοίο, η Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να συμπληρώνουν πριν από την επιβίβασή τους στα πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Της Ρούλας Σκουρογιάννη

Το libre, κατά τη χτεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ρώτησε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, εάν κάποιο ανάλογο έγγραφο με την Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, που είναι απαραίτητη για τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς, σχεδιάζεται να είναι προαπαιτούμενο από τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με υπεραστικά λεωφορεία ή με τρένα.

«Η μετακίνηση στις ηπειρωτικές περιοχές, νομίζω ότι γίνεται με ισχυρή σύσταση self-test. Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτό», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε:

  • «Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε άλλο μέτρο θεσπίζεται ή δρομολογείται έχει να κάνει με την περιφρούρηση ειδικά των νησιωτικών περιοχών και των προβλημάτων που έχουν σε σχέση με την αυτονομία τους σε υγειονομικές δομές και σε πραγματικές δυνατότητες».

Να θυμίσουμε ότι η Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο και είναι διαθέσιμη στο https://sea.travel.gov.gr/#/, ενώ για όσους ταξιδιώτες δε διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής της μορφής, η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή.