• 14 Απριλίου, 2021

Η υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας ζητά τη διακοπή του πρωταθλήματος

 Η υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας ζητά τη διακοπή του πρωταθλήματος

Τα 14 κρούσματα κοροναϊού στην ομάδα της Τζένοα θορύβησαν την Ιταλίσα υφυπουργό Υγείας, που ζήτησε την άμεση διακοπή της Serie A.

Παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα για τις καταγγελίες των πρωταθλητών ιστιοπλοΐας (vid)

«Το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί, τα (σ.σ. υγειονομικά) πρωτόκολλα μιλούν από μόνα τους. Όταν υπάρχει ένας τόοσ υψηλός αριθμός κρουσμάτων, το πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά να σταματήσει. Οι θετικοί δεν μπορούν να παίξουν και ενδέχεται να μολύνουν άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή δεν μας πιέζει κανείς» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα. Τζάμπα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η άποψη που εξέφρασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι απηχεί τις κυβερνητικές θέσεις. Μόλις χθες ο υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, εξέφρασε μεν την έντονη ανησυχία του για το περιστατικό ομαδικής μόλυνσης στην Τζένοα, τόνισε όμως ότι δεν θεωρεί απαραίτητη τη διακοπή.

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται στο μεταξύ τα αποτελέσματα των ελέγχων, στους οποίους υποβλήθηκαν χθες (29/9) οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι, της ομάδας δηλαδή που αντιμετώπισε την περασμένη Κυριακή (27/9) την Τζένοα. Αν υπάρξουν θετικά κρούσματα στους «παρτενοπέι», η κατάσταση δυσκολεύει και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Αργότερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο της λίγκας, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της Τζένοα να αναβληθεί το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής (3/10) με την Τορίνο. Τόσο η διοργανώτρια αρχή, όσο και η ιταλική ομοσπονδία προσανατολίζονται να υιοθετήσουν τις οδηγίες της FIFA και της UEFA, δηλαδή τη διεξαγωγή του αγώνα, εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 13 υγιείς ποδοσφαιριστές (εκ των οποίων ο ένας απαραίτητα τερματοφύλακας).