• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Γυμνή διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις στην Πολωνία (pics)

 Γυμνή διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις στην Πολωνία (pics)

Poland Abortion

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησαν στην Πολωνία η Άννα Μπελιάβσκα και ο Λούκας Στάνεκ με αφορμή την απόφαση δικαστηρίου να απαγορεύσει τις περισσότερες περιπτώσεις αμβλώσεων στην χώρα.

«Η γυμνή διαμαρτυρία σχετίζεται άμεσα με τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται με αξιοπρεπή τρόπο», είπε η Γιαντβίγκα, μια ακτιβίστρια που ήταν παρούσα στην κινητοποίηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι δυο γυμνοί διαδηλωτές, ζωγράφισαν στα γυμνά σώματά τους βρισιές, προτού κάνουν μια βόλτα στην περιοχή μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, περιστοιχισμένοι από πλήθος φωτογράφων.

«Τους εμπόδισαν να διανύσουν μεγάλη απόσταση, όμως όλο αυτό ήταν συμβολικό», είπε η Γιαντβίγκα. Με τη γύμνια τους, που υποτίθεται ότι είναι προσβλητική δημοσίως, στόχευαν να διαμαρτυρηθούν για τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται στην κοινωνία της Πολωνίας.

«Πολύ συχνά ακούμε δημοσίως ύβρεις, βωμολοχίες και εξύβριση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας σε βάρος άλλων ανθρώπων», είπε η Γιαντβίγκα.