Γκάγκα: Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους

 Γκάγκα: Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους

Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους παραμένουν, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Λίγο νωρίτερα, το υπ. Υγείας έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και ανακοίνωση ότι από 1ης Μαΐου καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Γκάγκα: Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους
Η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους, ενώ αναφέρθηκε και στην ηπατίτιδα στα παιδιά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία.

Αντιπολίτευση: Σε διαρκή εγρήγορση για ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού – Οι 4 περιφέρειες κλειδιά που στοχεύει ο Τσίπρας

«Η ηπατίτιδα εμφανίζεται συχνά και αν χρειαστεί οτιδήποτε, είμαστε απολύτως έτοιμοι», δήλωσε, επισημαίνοντας στους γονείς πως είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών.

Άρση μέτρων: Τι ισχύει από 1η Μαΐου για τα πιστοποιητικά

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο, αναστέλλεται το Covid pass από 1η Μαΐου. Επίσης, αναστέλλεται το πιστοποιητικό EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και τα rapid test, θα πρέπει να κάνουν ένα την εβδομάδα, από δύο που ήταν ως τώρα. Εξαίρεση αποτελούν τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για τη σημερινή συνεδρίασή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία εισηγήθηκε ομόφωνα:

  • Αναστολή Covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid test την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • 1 rapid test (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας.
    Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Μανώλης Δράκος