Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο της δολοφονίας των δύο αστυνομικών

 Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο της δολοφονίας των δύο αστυνομικών

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές της Γερμανίας για τον εντοπισμό ενός ατόμου που ταυτοποιήθηκε ως ύποπτος για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών στη Ρηνανία στη διάρκεια τυπικού ελέγχου σε όχημα.

Τον 38χρονο Αντρέας Γιοχάνες Σμιτ αναζητούν οι γερμανικές αρχές ως βασικό ύποπτο για την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο αστυνομικών, σήμερα τα ξημερώματα στο Κουζέλ της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Οι άτυχοι αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού λίγο μετά τον εντοπισμό παράνομου θηράματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου που σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο. Η 24χρονη αστυνομικός φαίνεται να αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν πρόλαβε καν να τραβήξει το όπλο της. Ο 29χρονος συναδελφός της είχε αδειάσει όλες τις σφαίρες του, αλλά δεν πρόλαβε να καλυφθεί. Και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, η Στρατιωτική Αστυνομία, ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, αναζητούν από το πρωί τον δράστη ή τους δράστες και έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του συμβάντος μεταξύ της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Ζάαρλαντ

Στο παρελθόν, ο Σμιτ είχε απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση εγκατάλειψης του σημείου τροχαίου ατυχήματος. Η Αστυνομία συνέστησε ακόμη στους κατοίκους της περιοχής να μην επιβιβάσουν στο αυτοκίνητό τους άτομα τα οποία πιθανόν κάνουν ότο-στοπ, ενώ απηύθυνε έκκληση να ακυρωθεί προγραμματισμένη συγκέντρωση κατά των μέτρων για την πανδημία.

Βαγγέλης Μαρινάκης