• 3 Δεκεμβρίου, 2021

Γεννηματά: Αναγκαίο ένα ευρωπαϊκό σχέδιο τύπου “Μάρσαλ”

 Γεννηματά: Αναγκαίο ένα ευρωπαϊκό σχέδιο τύπου “Μάρσαλ”

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως είναι ώρα να εκδοθούν κορονο-ομόλογα, που θα αποπληρωθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σε ένα πλέγμα δράσεων, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του κοροναϊού, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ιδιαίτερα εστίασε στην ανάγκη να υλοποιηθεί ένα ευρωπαϊκό σχέδιο τύπου «Μάρσαλ» , τονίζοντας πως «είναι ώρα να εκδοθούν κορονο-ομόλογα, που θα αποπληρωθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, χωρίς νέες δημοσιονομικές υποχρεώσεις για τα κράτη μέλη».

Παράλληλα επεσήμανε πως «αυτά τα ποσά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν τα Εθνικά συστήματα Υγείας, να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να στηριχθούν τα νοικοκυριά» και τόνισε πως «είναι ώρα να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, για πρόσθετες παρεμβάσεις ενίσχυσης της απασχόλησης αλλά και των ανέργων».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως στην Ελλάδα «μένουμε σπίτι» για να σώσουμε ζωές, εκφράζοντας την υποστήριξη στην επιστολή των εννέα Προέδρων και Πρωθυπουργών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Η Ευρώπη δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος» επεσήμανε, λέγοντας πως «έχει ήδη καθυστερήσει στο να δώσει κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στα κράτη μέλη». Τέλος σημείωσε πως «εάν αποτύχουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας αυτή την ώρα, βάζουμε σε ρίσκο την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».