• 29 Νοεμβρίου, 2021

Γέμισαν τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ

 Γέμισαν τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Απελπιστική είναι η κατάσταση των νοσοκομείων στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα λόγω της διασποράς του κοροναϊού στην κοινότητα.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η εφημερία ξεκίνησε εχτές με 19 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 18 βρίσκονται σε Μονάδα Αυξημένες Φροντίδας.

Ωστόσο, σε άλλα νοσοκομεία της πόλης υπάρχουν και συμπολίτες μας διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους.

Στην εφημερία του Παπαγεωργίου μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει 777 άτομα, από αυτούς 287 στο παθολογικό, με συμπτώματα Covid, ήπια ή εντονότερα.

Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία

Στην Πάτρα

Κατά δεκάδες συρρέουν στα νοσοκομεία της Πάτρας τα περιστατικά κορωνοϊού που χρειάζονται νοσηλεία.

Πέραν του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου “Αγ, Ανδρέας” που έχει μετατραπεί σε όροφο covid, στο νοσοκομείο άνοιξε μια ακόμη κλινική, ενώ και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο άνοιξε και λειτουργεί 6η κλινική κορωνοϊού.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο νοσηλεύονται 88 ασθενείς στις Κλινικές κορωνοιού, 13 διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένα βρέφος δυο μηνών στη ΜΕΘ Παίδων.

Στο γενικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» βρίσκονται 61 ασθενείς στις Κλινικές covid και 9 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο Επιμελητήριο Αχαΐας διενεργήθηκαν τη Δευτέρα 673 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 24 ήταν θετικά, στην Κάτω Αχαΐα 127 τεστ με 9 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα από τους 113 έλεγχους, διαπιστώθηκαν 9 κρούσματα, στο Αίγιο 145 με 9 θετικά, στο Σκιαδά 63 δείγματα με ένα θετικό και στο Άσυλο Ανιάτων έγιναν 165 ράπιντ τεστ και ήταν όλα αρνητικά.