• 25 Οκτωβρίου, 2021

“Φωτιές” άναψαν οι ασάφειες στην επιστολή παραίτησης Αρκουμανέα – Σφοδρή κριτική για την αποχώρηση όσων διαχειρίστηκαν την κρίση

 “Φωτιές” άναψαν οι ασάφειες στην επιστολή παραίτησης Αρκουμανέα – Σφοδρή κριτική για την αποχώρηση όσων διαχειρίστηκαν την κρίση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Κίνημα Αλλαγής επισημαίνουν το γεγονός ότι ο τέως πλέον πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας στην επιστολή του δεν αναφέρει τους λόγους της παραίτησής τους και σχολιάζουν ότι μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους όλοι όσοι την διαχειρίστηκαν.

Μετά τον ανασχηματισμό και την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Υγείας, και την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα, χθες έγινε γνωστό ότι έχει παραιτηθεί και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Κουρούσης, ενώ αυξάνονται οι φήμες και οι πληροφορίες για ανακατατάξεις και στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Άλλωστε, όπως διαπιστώνει κανείς από την επιστολή παραίτησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα, ενώ κάνει απολογισμό της θητείας του στον ΕΟΔΥ με τα πιο ωραία χρώματα, αποφεύγει να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους παραιτείται.

Η επιστολή του Π. Αρκουμανέα

Μετά τη γεμάτη αιχμές ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης «που ανά δυο μήνες πανηγυρίζει για την “επιτυχή” διαχείριση της πανδημίας, μέσα σε ενάμιση μήνα καρατόμησε όλους όσους τη διαχειρίστηκαν με τα σημερινά καταστροφικά αποτελέσματα. Μετά τους υπουργούς Υγείας, τώρα σειρά πήρα και ο επικεφαλής των διπλών βιβλίων καταγραφών και του μπάχαλου του ΕΟΔΥ», ακολούθησε το σχόλιο της αναπληρώτριας τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρας Αυγέρη.

«Στις δυο σελίδες παραίτησης, ο κ. Αρκουμανέας λέει ότι τα έκανε όλα τέλεια, αλλά δεν λέει τίποτα γιατί φεύγει!», επισημαίνει και προσθέτει:

«Όταν πριν από μέρες ρωτούσαμε τον κ. Πλεύρη στη Βουλή αν ισχύουν τα περί παραίτησης του επικεφαλής του ΕΟΔΥ, ο νέος Υπουργός Υγείας έλεγε ότι δεν έχει λάβει έγγραφη παραίτηση και ότι δεν ασχολείται με δημοσιεύματα. Τελικά και καπνός υπήρχε και φωτιά».

Και καταλήγει:

«Ο κ. Αρκου​μανέας γνωστοποίησε την παραίτησή του σήμερα Σάββατο, βγάζοντας τον κ. Πλεύρη από τη δύσκολη θέση να μας αντιμετωπίσει στη Βουλή, καθώς μέχρι αργά χθες το βράδυ συζητούσαμε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Εκεί θα του θέταμε το εξής, πολύ απλό, ερώτημα:

Στις δυο σελίδες παραίτησης, ο κ. Αρκουμανέας λέει ότι τα έκανε όλα τέλεια, αλλά δεν λέει τίποτα γιατί φεύγει! Τελικά αφού η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα τόσο καλά, γιατί ένας-ένας την έχουν κάνει από το υπουργείο Υγείας;»

Σχόλιο έκανε και το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Μια ακόμη αποτυχία του δήθεν “επιτελικού κράτους” του κ. Μητσοτάκη ομολογείται έμπρακτα με την απομάκρυνση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ. Έχουν μεγάλη ευθύνη, γιατί ο εφιάλτης είναι και πάλι προ των πυλών».

«Η πλήρης αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται από την απομάκρυνση όλων των υπευθύνων της διαχείρισης της πανδημίας» αναφέρει στη δική της ανακοίνωση η Ελληνική Λύση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι “άριστοι” της διαχείρισης της πανδημίας “ξηλώνονται” ένας-ένας από την κυβέρνηση. Παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι μιντιακοί υποστηρικτές της, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η πλήρης αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται από την απομάκρυνση όλων των υπευθύνων της διαχείρισης της πανδημίας. Με απλά λόγια το “πουλόβερ” της δήθεν “επιτυχίας” ξηλώνεται.

»Αυτό που μένει να “ξηλωθεί” οριστικά είναι η ίδια η κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Δυστυχώς το μόνο που θα αφήσουν πίσω τους είναι στάχτη, αποκαΐδια, ένα διαλυμένο σύστημα υγείας και μια Ελλάδα διχασμένη».