• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Φωτιά στην Σταμάτα: Μεγάλες οι καταστροφές – Για εμπρησμό εξ αμελείας κατηγορείται μελισσοκόμος

 Φωτιά στην Σταμάτα: Μεγάλες οι καταστροφές – Για εμπρησμό εξ αμελείας κατηγορείται μελισσοκόμος

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Σταμάτα.

Ο οικισμός Γαλήνη, ο οποίος χθες το μεσημέρι εκκενώθηκε, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω της φωτιάς και δρομολογείται η αποκατάσταση των βλαβών.

Είναι ακόμα νωρίς να καταγραφούν οι ζημιές, ωστόσο τα σπίτια που καταστράφηκαν υπολογίζονται σε 20 ή 30, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Νέα δεδομένα για τον καύσωνα – Η πρόβλεψη Αρναούτογλου

Το βράδυ της Τρίτης (27.07.2021), συνελήφθη ένας μελισσοκόμος για τη φωτιά στη Σταμάτα, η οποία επεκτάθηκε και σε Ροδόπολη και Διόνυσο και είχε ως αποτέλεσμα να καούν περιουσίες και να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας έχει μελίσσια στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά και μάλιστα, βρέθηκαν και τα καπνιστήρια. Ο εν λόγω συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραδέχθηκε πως κάποιες ώρες πριν βρέθηκε στα μελίσσια, αλλά αρνείται πως ξεκίνησε την φωτιά.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διαθέτει «σοβαρά ευρήματα» για το ότι η πυρκαγιά ενδεχομένως να ξεκίνησε σε σημείο όπου υπάρχουν μελίσσια και γίνονταν οι σχετικές εργασίες.

Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι πλέον καλύτερη καθώς η πυρκαγιά – που εκδηλώθηκε στη Σταμάτα στις 11:39 το πρωί της Τρίτης, παρουσιάζει ύφεση χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, εθελοντών και κατοίκων που ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες από εδάφους αλλά και από αέρος. Η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ωστόσο, υπάρχουν πολλές εστίες κοντά σε σπίτια και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, ειδικά από τη στιγμή που λόγω νύχτας, σταματούν οι επιχειρήσεις από αέρος.

H μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε από το Κοιμητήριο της Σταμάτας και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων 6 έως 7 μποφόρ με αποτέλεσμα να περάσει γρήγορα σε Ροδόπολη και Διόνυσο.