• 27 Νοεμβρίου, 2020

Φίλης για τηλεκπαίδευση: “Να καταθέσει την σύμβαση με την Cisco και να παραιτηθεί η κ. Κεραμέως”

 Φίλης για τηλεκπαίδευση: “Να καταθέσει την σύμβαση με την Cisco και να παραιτηθεί η κ. Κεραμέως”

Για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση και τις ευθύνες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως την οποία κάλεσε να φέρει την σύμβαση με την Cisco και να παραιτηθεί μίλησε ο Νίκος Φίλης.

«Η κυρία Κεραμέως απέτυχε και αν είχε στοιχειώδη ευαισθησία θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί χθες αφού πρώτα κατέθετε τη σύμβαση με τη Cisco», τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην τηλεκπαίδευση.

Σε συνέντευξή του στη RealNews, τονίζει πως «εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ζουν καθημερινά έναν παραλογισμό. Το σύστημα μετά το μπλακ άουτ σέρνεται», δηλώνει σχετικά με την τηλεκπαίδευση.

Η Έλενα Aκρίτα για την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη: “Αλήθεια τα 2.000.000 ευρώ που της έδωσε ο πατέρας της, τι τα έκανε;”

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «δεν επένδυσε στο δημόσιο δίκτυο τηλεκπαίδευσης όπως συνέβη σε όλο τον κόσμο αλλά προτίμησε μια αποκλειστική και αδιαφανή σύμβαση με μία μόνο εταιρεία την Cisco».

Τέλος, αναφέρει πως οι ελλείψεις υποδομών και εξοπλισμού δημιουργούν κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, κατά παράβαση του Συντάγματος, ενώ αναφέρεται στην επένδυση 68,5 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για τη στήριξη του Ψηφιακού Σχολείου.

«Η Ν.Δ μέσα στην πανδημία μάλιστα ακόμα τρέχει διαγωνισμό με 1,2 εκατ ευρώ», καταλήγει.