• 24 Ιουνίου, 2021

“Εξέγερση” στην εστίαση: Θα παίξουν μουσική Παρασκευή και Σάββατο

 “Εξέγερση” στην εστίαση: Θα παίξουν μουσική Παρασκευή και Σάββατο

Η απαγόρευση της μουσικής σε καταστήματα της εστίασης έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις, ενώ τα νέα σενάρια που ακούγονται θέλουν το μέτρο να σταματά από 1ης Ιουνίου αν και αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για τις 15 Ιουνίου.

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, σε μια συμβολική κίνηση την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 από τις 21.00 – 23.45, στα μαγαζιά της εστίασης θα παίξουν μουσική, καθώς οι ιδιοκτήτες τους απορρίπτουν την απόφαση της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων για την επιβολή απαγόρευσης της μουσικής.

Πρόκειται για το πρώτο ενεργητικό μέτρο μιας ομάδας επαγγελματιών, την πλέον πολυπληθούς, η οποία έχει πληγεί τρομακτικά από το lockdown και δεν μπορεί να συνέλθει και να σταθούν οι επιχειρήσεις στα πόδια τους παρά το γεγονός ότι άνοιξαν από τις 3 Μαΐου, καθώς τους αρνούνται να παίξουν μουσική για να… μην μεταδοθεί ο ιός!

Σύμφωνα με τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης, το μέτρο που έχει εφαρμοστεί από 3 Μαΐου να μην έχουν μουσική τα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν, ουσιαστικά τους οδηγεί σε κλείσιμο.

«Η εστίαση έχει μείνει κλειστή σχεδόν έναν χρόνο, ανοίγει με πολλούς περιορισμούς και χωρίς μουσική» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Θέλουμε να ακουστεί πάλι η μουσική στα μαγαζιά μας αυτές τις δύο ημέρες όπως πριν, όπως ακουγόταν πριν και ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτό το μέτρο θέλουμε πάλι να ακουστούν μελωδίες και μουσικές με την ένταση και τον τρόπο που ακουγόταν πριν την πανδημία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».