• 18 Απριλίου, 2021

ΕΣΗΕΜ-Θ κατά Αστυνομίας: “Περιορισμός δημοσιογράφων στην επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ”

 ΕΣΗΕΜ-Θ κατά Αστυνομίας: “Περιορισμός δημοσιογράφων στην επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική της Αστυνομίας «να περιορίσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων» στα σημεία όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρεται, οι δημοσιογράφοι περιορίστηκαν σε προκαθορισμένο χώρο, πολύ μακριά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ και ως εκ τούτου «οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας παρεμπόδισαν την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου».

Ξαφνικό σενάριο, πρόωρες εκλογές: Για πρώτη φορά στο τραπέζι με συσκέψεις και εισηγήσεις – Σε αναζήτηση επικοινωνιακού συντονιστή το Μαξίμου

«Επιπλέον, η τακτική αυτή θύμισε επίμαχο σημείο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την κάλυψη διαδηλώσεων, που προσφάτως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η πρόβλεψη για περιορισμό των εκπροσώπων του Τύπου σε συγκεκριμένα σημεία είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε υποχρεωθεί σε αναδιατύπωση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜ-Θ «στην πράξη σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι δημοσιογράφοι περιορίστηκαν». Στο πλαίσιο αυτό, στην ανακοίνωση καλείται η Πολιτεία «να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους, όπως οφείλει να κάνει».