Ερντογάν στους στρατηγούς του: Βουλιάξτε ελληνικό πολεμικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό

 Ερντογάν στους στρατηγούς του: Βουλιάξτε ελληνικό πολεμικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που “θέλει” τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ζήτησε από τους Τούρκους στρατηγούς να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Τσαβούσογλου: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο αν είναι και η Αθήνα – Νέο μήνυμα από την ΕΕ

Το δημοσίευμα της Welt αποκάλυψε το Open στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με αυτό, η εφημερίδα επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη και ενδιαφέρον έχει η αντίδραση των Τούρκων στρατηγών στην διαταγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του». 

Με άλλα λόγια να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί σύμφωνα με την Welt αλλιώς εδώ και ημέρες θα είχαμε ένα πολύ θερμό επεισόδιο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. 

Χρήστος Σταθόπουλος