• 21 Ιουνίου, 2021

Έρχεται τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

 Έρχεται τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

Αποκλεισμό των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την πολιτική ζωή της Ελλάδας θα προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών η οποία κατατίθεται άμεσα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η τροπολογία εξασφαλίζει την απαγόρευση της συμμετοχής στην πολιτική ζωή και στις επόμενες εκλογές και στο δικαίωμα ψήφου για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους οπότε και δεν μπορούν να ψηφίσουν (δικαίωμα εκλέγειν) καθ’ όλη τη διάρκεια της επιβληθείσας ποινής τους.
Επιπλέον, δεν θα έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν συνδυασμό προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές εφόσον καθίσταται ασυμβίβαστο η κατοχή επιτελικής θέσης σε πολιτικό κόμμα για τον οριστικά καταδικασθέντα για αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του δεύτερου βιβλίου του Ποινικού κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή για εγκλήματα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.