• 12 Μαΐου, 2021

“Αντάρτικο” από 7 βουλευτές της Ν.Δ: Ζητούν επανεκκίνηση εστίασης… μετά μουσικής και παράταση ωραρίου

 “Αντάρτικο” από 7 βουλευτές της Ν.Δ: Ζητούν επανεκκίνηση εστίασης… μετά μουσικής και παράταση ωραρίου

Την άρση της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση καθώς και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα, κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών ζητούν εφτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη, τους Βουλευτές Αχαΐας, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Μαγνησίας, κ. Χρήστο Μπουκώρο, Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Ιωάννη Μελά, Έβρου, κ. Χρήστο Δερμετζόπουλο και Φθιώτιδας, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές με επιστολή τους στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά εκ των υστέρων, εκτιμούν ότι οι περιορισμοί θα δημιουργήσουν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης προτείνοντας την άρση της απαγόρευσης και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα (ισχύει μέχρι τις 23.00).

Στην επιστολή τους τονίζουν επίσης την ανάγκη να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα προληπτικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζομένους.