• 3 Δεκεμβρίου, 2021

Επιβεβαίωση Libre: “Ante Portas” ο ανασχηματισμός- Αλλαγές μετά την 1η Ιουλίου

 Επιβεβαίωση Libre: “Ante Portas” ο ανασχηματισμός-  Αλλαγές μετά την 1η Ιουλίου

Κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου, που θα ανοίξει η χώρα, όπως είπε, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε πλήρως το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νίκου Παπαδημητρίου στο libre για τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς. «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί δεν θα πάνε ΔΕΘ – Γρίφος η “Σαμαρική” ποσόστωση

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά επεσήμανε ότι η χώρα μας θέλει τον διάλογο, αλλά κάθε διάλογος έχει κόκκινες γραμμές. «Εμείς θέλουμε την καλή γειτονία και τον διάλογο, αλλά χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ανέφερε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία μας, «αλλά πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν πως όταν προσφύγεις εκεί, ενδεχομένως και να χάσεις κάποια πράγματα».