• 12 Ιουνίου, 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Επικρατέστερο σενάριο η ύπαρξη ηθικού αυτουργού

 Επίθεση με βιτριόλι: Επικρατέστερο σενάριο η ύπαρξη ηθικού αυτουργού

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, πριν από 12 ημέρες στην Καλλιθέα, συνεχίζονται σε αμείωτο ρυθμό. Ωστόσο, ο εντοπισμός του ατόμου που προχώρησε σε αυτήν την πράξη δεν έχει γίνει, ενώ όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο δύσκολο γίνεται το εγχείρημα.

Η αστυνομία εξέταζε τρία με τέσσερα βασικά σενάρια, που σχετίζονται με πρόσφατα συμβάντα στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, ωστόσο αυτά φαίνεται να μην οδηγούν πουθενά. Και αυτό γιατί αφενός οι βασικοί ύποπτοι έχουν ισχυρά άλλοθι και αφετέρου, γιατί ο σωματότυπος της μαυροντυμένης γυναίκας δεν συνάδει με των υπόπτων.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι Αρχές, είναι ότι η επίθεση οργανώθηκε με μεθοδικότητα, καθώς η δράστιδα που περιέλουσε την 34χρονη με βιτριόλι φρόντισε ώστε να μεταβεί στο σημείο και να φύγει από εκεί με μελετημένο τρόπο και να εξαφανίσει τα ίχνη της, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Mega.

Μάλιστα, όχι απλώς επανέρχεται το σενάριο να υπήρξε ηθικός αυτουργός, άτομο υπεράνω υποψίας, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, αλλά αυτήν τη στιγμή κερδίζει περισσότερες πιθανότητες. Αλλιώς, εύκολα θα έβρισκε -όπως σε άλλες περιπτώσεις- ποια ήταν η δράστις.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν διαδοχικές συναντήσεις με την άτυχη γυναίκα, σε μία προσπάθεια να πέσει φως στην υπόθεση. Ωστόσο, και η κατάσταση της υγείας της κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά τους

Από την Αστυνομία εκτιμούν ότι έχουν εντοπίσει τον ηθικό αυτουργό, το κίνητρο και την αιτία για να γίνει η επίθεση. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση ακόμη να αποκρυπτογραφήσουν το πώς υλοποιήθηκε το σχέδιο.