• 26 Νοεμβρίου, 2020

“Επιστροφή” στην άνοιξη ζητά η Θεσσαλονίκη – Κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό για πιο αυστηρά μέτρα

 “Επιστροφή” στην άνοιξη ζητά η Θεσσαλονίκη – Κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό για πιο αυστηρά μέτρα

Πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του κοροναϊού ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό, επιστημονικοί φορείς και αρχές της πόλης, με κοινή επιστολή τους με την οποία ζητούν ουσιαστικά… επιστροφή στην άνοιξη.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, «με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αλλά και την κρισιμότητα της κατάστασης» ζητούν «τη λήψη άμεσων περιοριστικών μέτρων κατ’ αναλογία με τα αντίστοιχα της περσινής Άνοιξης, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας».

“Όχι” Χαρδαλιά στον Κεγκέρογλου για εξαίρεση κυνηγών και ψαράδων από τα μέτρα απαγόρευσης

   Οι φορείς εκτιμούν πως με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ -τα πρώτα σε τοπικό επίπεδο από τις 23 Οκτωβρίου και όσα αποφασίστηκαν τοπικά ή εθνικά στη συνέχεια- δεν έχει προκύψει -μέχρι στιγμής- η προσδοκώμενη ανάσχεση της πανδημίας. Κρίνουν στο πλαίσιο αυτό πως η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων είναι απολύτως αναγκαία για να προστατευτεί το δημόσιο σύστημα υγείας από την ασφυκτική πίεση που δέχεται. Παράλληλα εξηγούν πως όσο τα μέτρα δεν αποδίδουν επαρκώς, θα παρατείνονται, διευρύνοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωής της πόλης, ενώ εάν ισχύσουν οι περιορισμοί στο καθεστώς της περασμένης Άνοιξης, η κατάσταση θα βελτιωθεί πιο γρήγορα και η επιστροφή στην κανονικότητα θα έλθει πιο κοντά.