• 1 Αυγούστου, 2021

Επιμένουν στην απεργία οι ναυτεργάτες παρά τη δικαστική απόφαση

 Επιμένουν στην απεργία οι ναυτεργάτες παρά τη δικαστική απόφαση

«Σε καμία αίθουσα δικαστηρίου δεν θα κριθεί ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου και στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης», απαντούν οι διοικήσεις 12 ναυτεργατικών σωματείων, μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία τους «παράνομη».

Εύχονται καλή επιτυχία στους μαθητές, που γράφουν πανελλαδικές εξετάσεις και ενημερώνουν ότι θα υπάρχει μέριμνα για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα.

«Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική – μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» τονίζουν και αναφέρουν ότι:

«Οι εφοπλιστές στο να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μαζί με τις κυβερνήσεις τους, δεν διστάζουν να συνεχίζουν να επικαλούνται στα δικαστήρια τον ν.330/1976 για το προσωπικό ασφαλείας πλοίου και να γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» ακόμα και διεθνείς συμβάσεις, όπως ο «Κώδικας Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων» (ISM), που είναι από το 1980, είναι υποχρεωτικός για άλλες τις ναυτιλιακές εταιρείες και καθορίζει τους υπεύθυνους στην ασφάλεια του πλοίου».

Τέλος, καλούν τους ναυτεργάτες στους καταπέλτες των πλοίων για να περιφρουρήσουν την απεργία. Στις 5 το πρωί πραγματοποιούν απεργιακή προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και στις 10 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων:
Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών Ε.Ν
Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ