Επικοινωνία με τη Ζέτα Δούκα είχε η σύμβουλος του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη- Τι της μετέφερε

 Επικοινωνία με τη Ζέτα Δούκα είχε η σύμβουλος του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη- Τι της μετέφερε

Την επικοινωνία που είχε μαζί της σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ανοιχτή επιστολή της προς τον ίδιο και τη πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωστοποίησε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Η Ζέτα Δούκα μέσω Instagram αποκάλυψε πως η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, προκειμένου να της εκφράσει την πλήρη στήριξη του κ. Μητσοτάκη στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Τι έγραψε η Ζέτα Δούκα

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδ

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό» έγραψε στην ανάρτησή της η Ζέτα Δούκα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ζέτα Δούκα

Σεραφείμ Κοτρώτσος