• 13 Απριλίου, 2021

Eπεισόδια Νέα Σμύρνη: Καμία απάντηση από την ΕΛ.ΑΣ για τη χρήση του πτυσσόμενου μεταλλικού γκλοπ

 Eπεισόδια Νέα Σμύρνη: Καμία απάντηση από την ΕΛ.ΑΣ για τη χρήση του πτυσσόμενου μεταλλικού γκλοπ

Αναπάντητα παραμένουν ακόμη πολλά ερωτήματα ως προς τα όσα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Ένα απ΄αυτά έχει να κάνει με την χρήση του πτυσσόμενου μεταλλικού γκλοπ από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η απάντηση σε ερώτηση προς ανώτατους αξιωματικούς σχετικά με το αν επιτρέπεται να φέρουν οι αστυνομικοί πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ ήταν σαφής ως το πρωί ότι δεν επιτρέπεται κανένας αστυνομικός να φέρει μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ.

Από το μεσημέρι όμως και μετά φαίνεται ότι έχει αλλάξει η θέση της αστυνομίας καθώς δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν στον εξοπλισμό τους ένα τέτοιο μεταλλικό πτυσσόμενο.

Viral το βίντεο από το …γλέντι της Τσικνοπέμπτης στο μπαλκόνι του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA αρμόδια είναι η διεύθυνση τεχνικών εφαρμογών της ελληνικής αστυνομίας που φαίνεται ότι προβλέπει και δίνει το δικαίωμα σε αστυνομικούς να φέρουν μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο έως 60 εκατοστά όταν εκείνη σπάει σε τρία σημεία. Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει μια άλλη οδηγία από τον οργανισμό ο οποίος δεν επιτρέπει κανένα είδους εξοπλισμό που δεν δίνεται από την ίδια την αστυνομία.

Όλα όσα έγιναν χθες ξεκίνησαν επικεφαλής μιας ομάδας που έστειλε σήμα στο κέντρο ότι οι αστυνομικοί δέχονται επίθεση από 40 άτομα. Έτσι μαζεύτηκαν μέσα σε λίγα λεπτά δυνάμεις της αστυνομίας από τις γύρω περιοχές.

Αυτή η ομάδα των επιτιθέμενων δεν εντοπίστηκε ποτέ. Όσοι αστυνομικοί έφτασαν εκεί κανένας δεν είδε αυτά τα 40 άτομα.

Πώς είναι δυνατόν όταν δέχεται κάποιος επίθεση από 40 οργανωμένα άτομα όπως ισχυρίζεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο αυτά τα άτομα να εξαφανίζονται; Είναι πραγματικά ένα πάρα πολύ σοβαρό ερώτημα μένει να απαντηθεί.

Προσπαθούν να βρουν κάποιο υλικό έτσι ώστε να στοιχειοθετηθεί κάπως ο συγκεκριμένος ισχυρισμός ο οποίος είναι πάρα πολύ πιθανό να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…