• 20 Ιανουαρίου, 2021

Ενοπλη επίθεση με οκτώ σφαίρες κατά της κατάληψης ΒΟΞ στα Εξάρχεια (photo και video)

 Ενοπλη επίθεση με οκτώ σφαίρες κατά της κατάληψης ΒΟΞ στα Εξάρχεια (photo και video)

Η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε τη διερεύνηση καταγγελίας της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα για πυροβολισμούς στο κτίριο που στεγάζει την κατάληψη ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το συμβάν ύστερα από σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σύμφωνα με την οποία ένοπλος πυροβόλησε οκτώ φορές κατά του κτιρίου την ώρα που στο εσωτερικό του υπήρχε κόσμος. 

Η καταγγελλόμενη επίθεση σημειώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, που, μεταξύ άλλων, αναμένεται να καλέσει για κατάθεση αυτόπτες μάρτυρες που ενδεχομένως να είδαν τον ένοπλο. 

Στο διαδίκτυο ανέβηκε βίντεο, στο οποίο μέλος του Ρουβίκωνα κρατά στα χέρια του τους κάλυκες και καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος του ΒΟΞ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, το κατά πόσο οι πυροβολισμοί μπορεί να σχετίζονται με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που λυμαίνονται την πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους, δεδομένου ότι η συλλογηκότητα του ΒΟΞ έχει αναπτύξει σημαντική δράση κατά των εμπόρων ναρκωτικών της περιοχής.