Πούτιν: Ξέρουμε ποιος διέπραξε την επίθεση, ενδιαφερόμαστε για το ποιος την διέταξε

 Πούτιν: Ξέρουμε ποιος διέπραξε την επίθεση, ενδιαφερόμαστε για το ποιος την διέταξε

Νέα επίσημη παρέμβαση σημειώθηκε σήμερα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία υποστήριξε ότι η Ρωσία γνωρίζει ποιος διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus, αλλά ενδιαφέρεται να ανακαλύψει κυρίως ποιος την διέταξε.

Μιλώντας μετά την τρομοκρατική επίθεση, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι η επίθεση έγινε από ριζοσπάστες ισλαμιστές, αλλά μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τη συμμετοχή τους πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω διαφόρων διαύλων, προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος τους στο Κίεβο που να σχετίζεται με την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στον Κρόκους, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρομοκρατική επίθεση μπορεί να είναι ένας σύνδεσμος σε μια σειρά απόπειρες όσων πολεμούν τη Ρωσική Ομοσπονδία από το 2014 στα χέρια του καθεστώτος του Κιέβου.

Ο Πούτιν για την έρευνα της τρομοκρατικής επίθεσης

Σύμφωνα με τον Πούτιν παρά τον γενικό πόνο, η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση πρέπει να γίνει αντικειμενικά. Παραδέχθηκε ότι η κοινωνία μοιράζεται τη θλίψη των οικογενειών και έχει θεμιτή επιθυμία να τιμωρήσει τους τρομοκράτες.

Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια πρέπει να διεξαχθεί αντικειμενικά και χωρίς καμία προκατάληψη.

Νωρίτερα είπε ότι στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, το δικαστήριο ενέκρινε την κράτηση επτά ατόμων. Τέσσερις από αυτούς, σύμφωνα με την έρευνα πυροβόλησαν ανθρώπους στην αίθουσα συναυλιών. Άλλοι τρεις, όπως πιστεύουν οι ανακριτές, είναι συνεργοί τους, συγκεκριμένα, παρείχαν στους τρομοκράτες αυτοκίνητο για να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος.

Σχετικά Άρθρα