• 21 Οκτωβρίου, 2021

Εμμένει η κυβέρνηση παρά τις διαφωνίες των ειδικών – Πέτσας: “Πρώτη προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων”

 Εμμένει η κυβέρνηση παρά τις διαφωνίες των ειδικών – Πέτσας: “Πρώτη προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων”

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων, είπε ο κ. Πέτσας.

Ανοίγουν τα δημοτικά – Διαφωνίες για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων – Ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα (vid)

Όπως είπε για τις αποφάσεις αναμένουμε η οριστική εισήγηση των ειδικών η οποία είναι είτε ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία, την οποία ακολουθούμε.

Αυτή τη στιγμή παραμένει στο τραπέζι η πρόταση, με ισχυρές πιθανότητες, να ανοίξουν τα σχολεία είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε τη Δευτέρα 11 του μήνα.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται – με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους – είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες: Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Τα μέλη της επιτροπής για τον κοροναϊό τάσσονται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, με προτεραιότητα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, στις 8 Ιανουαρίου. Ωστόσο λόγω του φόβου που υπάρχει για διασπορά του ιού μέσα στις γιορτές, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση στις 4 Ιανουαρίου όπου θα έχουν στη διάθεσή τους και νέα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.