Πέτσας: Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν είναι πια κόμμα εξουσίας

 Πέτσας: Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν είναι πια κόμμα εξουσίας

Προσκεκλημένος του Attica ΤV ήταν απόψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τοποθετήθηκε επί των ζητημάτων που συγκροτούν τη μετεκλογική πολιτική επικαιρότητα. «Δεν υπάρχει ούτε ημέρα για χάσιμο και αυτό είναι κάτι που το δείχνει με τη συμπεριφορά του, πρώτος από όλους, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε ο κ. Πέτσας, όταν ρωτήθηκε για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πρόσθεσε, δε, ότι «μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, αρχίζει πάραυτα η υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών. Μπαίνουμε σε μία φάση έναρξης μιας πολύ σημαντικής κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής θητείας. Σε αυτήν την πορεία δεν εμφιλοχωρεί ούτε η οίηση, ούτε η αλαζονεία, αλλά μόνο η ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών».

«Η κοινωνία είναι ένας πολύ αυστηρός κριτής, παρακολουθεί καθημερινά εάν τηρούμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, ελέγχει τον τρόπο που πολιτευόμαστε. Είναι βέβαια μεταβατική η κατάσταση που επικρατεί στον Σύριζα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση καθώς υπάρχουν επίσης μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, κριτική από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά κυρίως οι απαιτήσεις των πολιτών για λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά, τέλος, με την κρίση που έχει εκδηλωθεί στους κόλπους του Σύριζα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως «αντίπαλός μας είναι πρωτίστως τα προβλήματα της κοινωνίας» και ότι στον Σύριζα υπάρχει τέλος εποχής, όχι όμως και για τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Σύριζα βρίσκεται σε περιδίνηση, σε εσωστρέφεια και, αν κρίνω από τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών μετά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, αυτό μάλλον προς μια αριστερή και ριζοσπαστική κατεύθυνση κινείται παρά ακολουθεί έναν πολιτικά κεντρώο προσανατολισμό», τόνισε χαρακτηριστικά. Και αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «καταλάβει» με το προφίλ και τις πολιτικές του τον κεντρώο χώρο. Αυτή η αριστερή στροφή είναι η παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια κόμμα εξουσίας».

Σχετικά Άρθρα