• 20 Οκτωβρίου, 2021

Εκνευρισμός στην Άγκυρα μετά το ελληνο-γαλλικό αμυντικό σύμφωνο – Ειδικές εντολές από Ακάρ στις ένοπλες δυνάμεις

 Εκνευρισμός στην Άγκυρα μετά το ελληνο-γαλλικό αμυντικό σύμφωνο – Ειδικές εντολές από Ακάρ στις ένοπλες δυνάμεις

Σε μια ακόμη ένδειξη ακραίου εκνευρισμού αποτέλεσμα της σύναψης της ελληνο-γαλλικής αμυντικής συμφωνίας και τα γεωπολιτικά αδιέξοδα της Τουρκίας προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μάλιστα, μιλάει για “αύξηση των εξοπλιστικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας” με στόχο τη δημιουργία ισορροπίας εναντίον της Τουρκίας.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου, οι τουρκικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις έχουν λάβει οδηγίες στο πλαίσιο αυτό.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΑΜ Πινάρ Καρά, “υπήρξε μια αύξηση των εξοπλιστικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας πρόσφατα”. “Αξιολογείται ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια ισορροπία εναντίον της Τουρκίας με τις αυξανόμενες εξοπλιστικές της δραστηριότητες. Γίνονται οι απαραίτητες προσπάθειες μέσω διπλωματικών διαύλων κατά της παράνομης, προκλητικής και επιθετικής στάσης της Ελλάδας και δίνεται η απαραίτητη απάντηση  εντός του πεδίου στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας”, ανέφερε.

Η εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ ανέφερε ακόμη ότι “συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα, και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας με αποφασιστικότητα και χωρίς συμβιβασμούς. Οι χερσαίες και αεροπορικές μας δυνάμεις, ιδιαίτερα οι ναυτικές μας δυνάμεις, έχουν λάβει οδηγίες σε αυτό το πλαίσιο. Δεν τίθεται ζήτημα να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Η προσδοκία μας από τους γείτονές μας είναι να ενεργούμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου, της λογικής, της ισότητας, των ανθρωπιστικών και αστικών κανόνων και να επιδεικνύουμε μια ειλικρινή στάση υπέρ της επίλυσης προβλημάτων μέσω ειρηνικών μεθόδων που βασίζονται σε σχέσεις καλής γειτονίας και μέσω διαλόγου”, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ.