• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ΜΑΤατζή που έσπασε βιτρίνα μαγαζιού και τραυμάτισε γυναίκα φωνάζοντας: Ναι, είμαι τρελός (vid)

 Εισαγγελική παρέμβαση για τον ΜΑΤατζή που έσπασε βιτρίνα μαγαζιού και τραυμάτισε γυναίκα φωνάζοντας: Ναι, είμαι τρελός (vid)

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό. Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από νωρίς σήμερα το πρωί τραβήχτηκε χθες το απόγευμα, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής επιδόθηκαν σε ένα άγριο κρεσέντο βίας και δείχνει ξεκάθαρα άνδρα των ΜΑΤ να σπάει τη τζαμαρία καταστήματος, στο οποίο βρίσκονταν μέσα πολίτες.

Ο αστυνομικός, μάλιστα, φέρεται να κοιτάει στον δρόμο προτού προβεί στη βίαιη ενέργεια ώστε να βεβαιωθεί ότι.. δεν τον παρακολουθεί κανείς.

Από τα σπασμένα γυαλιά τραυματίστηκε στο χέρι μια γυναίκα, ενώ οι πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα του φώναζαν να σταματήσει.

Μια γυναίκα του είπε «είσαι τρελός», με τον αστυνομικό να απαντά προκλητικά «ναι είμαι τρελός».

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με ανακοίνωση υπόσχεται να… εξετάσει τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η ΓΑΔΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας. Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση».