Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη

 Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη

Εγκλωβισμένος στο γραφείο του βρίσκεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, καθώς φοιτητές εμποδίζουν την έξοδό του, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της Πάτρας.

Όπως αναφέρει το gnomip.gr, οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές φρουρούν το αυτοκίνητό του, προκειμένου να τον εμποδίσουν να φύγει, με τον ίδιο να παραμένει εγκλωβισμένος στο κτήριο της πρυτανείας όπου στεγάζεται το γραφείο του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης pelop.gr, η διαμαρτυρία των φοιτητών πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην ερεχόμενη εξεταστική του Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας εδώ και ώρα ζητά βοήθεια από τις Αρχές ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ενημέρωσης ο πρύτανης παραμένει εγκλωβισμένος στο γραφείο του από τις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Μπούρας, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει:

«Εδώ και 4 ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει. Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσουμε σε Επίτιμο Καθηγητή τον Ολυμπιονίκη κ. Ν. Κακλαμανάκη. Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές. Ολοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες».

Υποστήριξε ότι παραμένει αποκλεισμένος και ότι έχει κάνει έκκληση σε όλες τις Αρχές.

Σχετικά Άρθρα