• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Εικόνες αποκάλυψης στην Αυστραλία: Το βίντεο σοκ μέσα από το κόκπιτ διασωστικού αεροπλάνου (vid)

Στην Αυστραλία όπου συντελείται μια απίστευτου μεγέθους καταστροφή με τουλάχιστον 25 νεκρούς και εκατομμύρια ζώα αφανισμένα, και συγκεκριμένα στην Mallacoota της Victoria, κατέφθασε το στρατιωτικό αεροσκάφος της αυστραλιανής Βασιλικής Αεροπορίας, για να βοηθήσει στη διάσωση των πολιτών, με τον πιλότο, Joe Ervasi να δίνει στη δημοσιότητα ένα σοκαριστικό βίντεο από ψηλά.

Η εικόνα θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης, με τον ουρανό να έχε πάρει φωτιά, τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο και τους πιλότους να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σώσουν ανθρώπους και ζώα από την πύρινη λαίλαπα.

Οι καπνοί από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές που μαίνονται επί μήνες σε δάση και περιοχές με χαμηλή βλάστηση στην Αυστραλία, αφού διένυσαν πάνω από 12.000 χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκονται πλέον πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των δύο λατινοαμερικάνικων κρατών.

Στην αρχή της ημέρας, φαινόταν σαν «ο ήλιος να έχει πιο κόκκινο (χρωματικό) τόνο», λόγω «του νέφους καπνού που προέρχεται από τις πυρκαγιές» στην Αυστραλία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πατρίσιο Ούρα, ανώτερο στέλεχος του μετεωρολογικού ινστιτούτου της Χιλής.

Το νέφος καπνού βρίσκεται σε υψόμετρο 6.000 μέτρων και δεν αναμένεται κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο να το κάνει να χάσει ύψος και να πλησιάσει την επιφάνεια της Γης, σημείωσε ο ίδιος.

https://twitter.com/vegix/status/1213913968399540225?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1213913968399540225&ref_url=http%3A%2F%2Fnewpost.gr%2Fkosmos%2F5e141b210c257a1e7db13d0f%2Feikones-apokalypsis-stin-aystralia-sokarei-to-vinteo-apo-to-cockpit-stratiotikoy-aeroskafoys-me-kindyno-tis-zois-toys-oi-pilotoi-sozoyn-polites%3Fpreview%3Dtrue%26original%3Dtrue

Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (SMN) της Αργεντινής έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες που εικονίζουν το νέος καπνού που «μεταφέρεται από μετωπικά συστήματα που κινούνται από δυσμάς προς ανατολάς».

Πάντως η SMN δεν αναμένει «καμία αληθινά σημαντική» συνέπεια από το νέφος καπνών αυτό, πέραν του ότι «ο ήλιος θα είναι λίγο πιο κοκκινωπός».

Η εταιρεία METSUL, η οποία πουλάει υπηρεσίες πρόγνωσης καιρού σε όλη την περιοχή, εκτίμησε πως οι καπνοί μπορεί να φθάσουν μέχρι τη νότια Βραζιλία.