• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία

 Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca. Είναι το δεύτερο εμβόλιο που που εγρίνεται στην Βρετανία. 

To «Πράσινο φως» για χρήση του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca άναψε η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, η κυβέρνηση της χώρας υιοθέτησε τη σύσταση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής. Πρόκειται για την πρώτη χώρα που εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα με την αρμόδια βρετανική αρχή, το εμβόλιο κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca – αρκετές για τον εμβολιασμό 50 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca σχεδιάστηκε κατά τους πρώτους μήνες του 2020, δοκιμάστηκε στον πρώτο εθελοντή τον Απρίλιο και έκτοτε πέρασε από κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από αυτό των Pfizer και BioNTech. Το εμβόλιο έχει την κωδική ονομασία AZD1222.