• 28 Ιανουαρίου, 2021

Εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο στις ΗΠΑ

 Εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο στις ΗΠΑ

Το δεύτερο εμβόλιο που παίρνει άδεια στις ΗΠΑ έγινε αυτό της Moderna. Μετά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που είχαν αναπτύξει οι Pfizer/BioNTech, ένα ακόμα πήρε την έγκριση από τον FDA και αναμένεται σύντομα να χορηγηθεί στους πολίτες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, οι ψήφοι στην αρμόδια επιτροπή ήταν 20-0 υπέρ του εμβολίου. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στην επιτροπή κρίθηκε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο είναι πολλά περισσότερα από οποιοδήποτε ρίσκο μπορεί να έχει μια πρόωρη έγκριση. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και η επίσημη άδεια προς τη Moderna με το εμβόλιο να τίθεται στη διάθεση των πολιτών.

Θυμίζουμε πως το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να εξεταστεί κι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η εν λόγω εταιρία έστειλε επιπλέον δεδομένα νωρίτερα από το αναμενόμενο και ο ΕΜΑ θα συνεδριάσει στις 6 Ιανουαρίου, έξι ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο. Αν αυτό συμβεί, τότε θα πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο που θα πάρει άδεια και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.