Εφοδοι σε συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα – Λουκέτο σε 12 και συλλήψεις

 Εφοδοι σε συνδέσμους οπαδών στην Αθήνα – Λουκέτο σε 12 και συλλήψεις

Οι έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε συνσέδμους στην Αττική είχαν ως αποτέλεσμα το λουκέτο σε 12 από αυτούς. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Η ΕΛ.ΑΣ κάνει… σαφάρι τις τελευταίες ώρες με εφόδους σε συνδέσμους και η ΓΑΔΑ ενημέρωσε πως οι χθεσινοί (11/2) έλεγχοι έδειξαν πως 12 από αυτούς έκλεισαν οιρστικά, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν άδεια λειτουργίας.

Συνολικά έλεγχθησαν 21 σύνδεσμοι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν και σήμερα (12/2) έφοδοι σε όλη την Αττική.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Την 11-2-2022, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων και παρουσία εκπροσώπων Δικαστικής Αρχής, πραγματοποίησαν έρευνες σε (21) συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων, στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων, σε (3) γραφεία συνδέσμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών (ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες, σιδερογροθιά).

Συνελήφθησαν οι προσωρινά υπεύθυνοι των ανωτέρω Συνδέσμων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα, από αρμόδια κλιμάκια των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας των ανωτέρω γραφείων και διαπιστώθηκε ότι (12) εξ αυτών στερούντο άδειας λειτουργίας της αρμόδιας Αρχής και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία».

Χρήστος Σταθόπουλος