• 24 Οκτωβρίου, 2020

Δραματική προειδοποίηση για Ιανό: Προσοχή μην εφησυχάζετε, θα ρίξει πολύ νερό

 Δραματική προειδοποίηση για Ιανό: Προσοχή μην εφησυχάζετε, θα ρίξει πολύ νερό

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών (μετεωρολόγων και επιστημόνων) για την κακοκαιρία Ιανός συνεχίζονται και οι προειδοποιήσεις είναι αρκετά ισχυρές καθώς τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα και ειδικά οι βροχοπτώσεις να ενταθούν.

Ο Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάσει και να πει ότι έπεσαν έξω οι μετεωρολόγοι στις προβλέψεις τους. Είναι πολύ βαθύ σύστημα και θα ρίξει πολύ νερό κυρίως στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου. Είπε ακόμα ότι τον ανησυχούν εκτός από αυτή την περιοχή έως την Μεσσηνία και τα νησιά του Ιονίου.

«Μπορεί να είναι απατηλό αλλά υπάρχει πρόγνωση για ακραία φαινόμενα και η βραδεία κίνησή του εξαπατά», είπε ο κ. Ζερεφός.

Πρόσθεσε ότι το κακό είναι ότι θα μείνει πολύ χρόνο στο ίδιο μέρος και έτσι θα ρίξει περισσότερη βροχή. «Τα ύψη βροχής που θα δούμε είναι μεγάλα και το τοπογραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας είναι περίπλοκο με τα ρέματα που υπάρχουν και δεν ξέρω αν έχουν καθαριστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ως έναν ζωντανό οργανισμό που εξελίσσεται χαρακτήρισε αυτό το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη.

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ είπε ακόμα ότι ο Ιανός σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα και αλλάζουν διαρκώς θα μπει για λίγο στην βορειοδυτική Πελοπόννησο το απόγευμα. Πρόσθεσε ότι θα εξασθενήσει μόλις μπει στην στεριά αλλά το γεγονός ότι θα έχει πάρει δύναμη από τις πολλές ώρες στην θαλασσα θα βρέχει πολλές ώρες.

Τόνισε ακόμα ότι στο «μάτι» του κυκλώνα έχει ηρεμία αλλά στην περιφέρειά του θα βασανίσει κόσμο όπου χτυπήσει.

Όσο για την Αττική θα έχει μεν βροχές αλλά δύσκολα θα ενταθούν τα φαινόμενα.

Παράλληλα και ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος μιλώντας “Στο Κόκκινο” προειδοποίησε ότι η εικόνα δεν πρέπει να ξεγελά και τις επόμενες ώρες οι βροχοπτώσεις θα είναι πολύ ισχυρές.