Διαψεύδει την Μενδώνη ο αδερφός του Λιγνάδη – “Δεν ζητήθηκε η παραίτηση του”

 Διαψεύδει την Μενδώνη ο αδερφός του Λιγνάδη – “Δεν ζητήθηκε η παραίτηση του”

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε την Παρασκευή ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης. Ο Γιάννης Λιγνάδης μάλιστα διέψευσε τους ισχυρισμούς της υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ζήτησε την παραίτηση του κατηγορουμένου από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως η παραίτηση του αδελφού του δεν ζητήθηκε από κανέναν από την κυβέρνηση, καθώς ελήφθη αποκλειστικά από τον ίδιο μία δύο μέρες πριν ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λιγνάδης ανέφερε: «6 του μηνός κατέθεσε την παραίτησή του επίσημα. 4 και 5 του μήνα είχαμε μεταξύ μας διαβουλεύσεις για το θέμα. Μάλιστα του είχα πει ”είσαι στην κορυφή και θα σε κατασπαράξουν, οπότε κατέβα”.

Του πρότεινα να παραιτηθεί. Ήταν μπροστά στη συζήτηση για την παραίτησή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νίκος Γιατρομανωλάκης. Δεν πήρε κάποια θέση».

Αναλυτικά, ο διάλογος μεταξύ του συνηγόρου πολιτικής, Γιάννη Βλάχου, και του Γιάννη Λιγνάδη ενώπιον του δικαστηρίου έχει ως εξής: 

  • Γ. Βλάχος: Ο αδερφός σας παραιτήθηκε από τη θέση του Εθνικού διευθυντή μόνος του;
  • Μάρτυρας: Ναι.
  • Γ. Βλάχος: Διαβάστηκε χθες η δήλωση της υπουργού. Λέει ότι ζητήθηκε η παραίτηση από τον κατηγορούμενο. Τη διαψεύδετε;
  • Μάρτυρας: Ναι. Ήμουν παρών η παραίτηση έγινε αυτοβούλως. Εγώ του το εισηγήθηκα. Νομίζω ότι ήταν καθοριστική η δική μου παρέμβαση. Εγώ τον συμβούλεψα ότι καλό είναι να αποχωρήσει.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης έκανε λόγο για άριστες σχέσεις με τον αδελφό του αλλά και με τους γονείς του.

«Έχουμε πολύ στενή σχέση με τον αδελφό μου. Ο τρόπος ζωής του είναι ενός καλλιτεχνικού ανθρώπου. Εγώ έχω οικογένεια, σταθερές παρέες, ο αδερφός μου καμιά σχέση. Έκανε παρέα με ανθρώπους του σιναφιού, ξενυχτάνε μετά τις παραστάσεις, κοιμούνται το πρωί.

Είναι γνωστό το modus vivendi. Είναι ένας άνθρωπος ήπιος πολύ αξιόλογος, εγώ τον θαύμαζα. Φοβερό μυαλό, βιβλιοφάγος, εγώ ήμουν πιο επιπόλαιος. Ήταν ομιλητικός, φυσιολογικός» ισχυρίστηκε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Θεόκριτος Αργυριάδης