• 27 Ιανουαρίου, 2022

Debate ΚΙΝΑΛ: Πυρ ομαδόν των υποψηφίων στην κυβέρνηση για την πανδημία

 Debate ΚΙΝΑΛ: Πυρ ομαδόν των υποψηφίων στην κυβέρνηση για την πανδημία

Με ευθείες βολές των υποψηφίων προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και με κριτική για το ίδιο θέμα στην αξιωματική αντιπολίτευση άρχισε το πρώτο debate για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που φιλοξενείται στη Δημόσια Τηλεόραση και από το οποίο απουσιάζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα περνά τώρα ό,τι πέρασε η Δ. Ευρώπη χωρίς πανδημία

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η χώρα μας «βιώνει σήμερα τραγικές στιγμές με την πανδημία» καθώς θρηνούμε εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά. «Είναι αδιανόητο να περνάει η Ελλάδα σήμερα ό,τι πέρασε η Δυτική Ευρώπη χωρίς το εμβόλιο» σημείωσε και καταλόγισε ατολμία στην κυβέρνηση αλλά και δημαγωγία στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Η μεν λέει ότι δεν κολλάει στην εκκλησία, η δε ότι δεν κολλάει στην πορεία» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

Γερουλάνος: Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται αλλιώς στους πιστούς

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, καταλόγισε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συμπεριφέρεται αλλιώς στους πιστούς στον Άγιο Δημήτριο και άλλα στον υπόλοιπο κόσμο που κατεβαίνει στο δρόμο για να παραπονεθεί για κάτι. Άσκησε, όμως, κριτική και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα της πανδημίας καταλογίζοντάς του ότι «έχει τον Παύλο Πολάκη ο οποίος το τελευταίο το οποίο κάνει είναι να κρατά τον ελληνικό λαό ενωμένο».

Καστανίδης: Να μην αφήνεται αχαλίνωτη η αγορά

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδης, σημείωσε ότι η τόσο η δημοσιονομική κρίση των προηγούμενων ετών όσο και η υγειονομική κρίση κατέδειξαν τις αδυναμίες του νεοφιλελευθερισμού. Υπογράμμισε δε ότι οι νεοφιλελεύθεροι παρά τα όσα υποστήριζαν στο παρελθόν τελικά στηρίχτηκαν στα δημόσια συστήματα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λοβέρδος: Έχουμε περισσότερους νεκρούς από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση ατολμία και υπογράμμισε ότι σήμερα γίνεται το «πατείς με, πατώ σε» στα Σουπερ-μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ζήτησε επίσης να αποσυρθούν από την αγορά τα «φθηνά rapid test» και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για την αναφορά του σε «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου AstraZeneca.

Χρηστίδης: Αντί για διπλά δρομολόγια η κυβέρνηση ζητά διπλή μάσκα

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αντί να ενισχύσει τις υποδομές στην πανδημία έκανε ακριβώς το αντίθετο. «Αντί να βάλει διπλά δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ζητά διπλή μάσκα» είπε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Χρηστίδης και επισήμανε την αντίφαση ότι η Βουλή «κλείνει με ένα κρούσμα ενώ μια σχολική τάξη πρέπει να έχει πάνω από τους μισούς μαθητές με κορονοϊό για να κλείσει»