• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Χριστούγεννα με μέτρα και ελέγχους: Μπλόκα και διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους

 Χριστούγεννα με μέτρα και ελέγχους: Μπλόκα και διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους

Αυστηροί περιορισμοί ισχύουν γι απόψε και αύριο με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού τις μέρες των Χριστουγέννων.

Στα σπίτια μπορούν να συγκεντρωθούν έως 9 άτομα μέχρι δυο οικογένειες στο γιορτινό τραπέζι της παραμονής και ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Όλα πρέπει να έχουν τελειώσει έως τις 10 το βράδυ το αργότερο αφού από εκείνη την ώρα έως τις 5 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Στο ρεβεγιόν πάμε με sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Sms θα πρέπει να στείλετε και επιστρέφοντας στο σπίτι σας.

Η σύσταση είναι αν αποφασίσετε να μεταβείτε σε κάποιο σπίτι να το κάνετε το μεσημέρι των Χριστουγέννων αφού και στις 25 Δεκεμβρίου απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 10 το βράδυ.

Και ανήμερα τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι έως δυο οικογένειες.

Avaaz- Παραίτηση Κεραμέως: Χιλιάδες μαθητές υπογράφουν το ψήφισμα

Η θεία λειτουργία των Χριστουγέννων θα γίνει στις εκκλησίες με 25 πιστούς και στους μητροπολιτικούς ναούς θα επιτρέπονται τα 50 άτομα.

Για τον λόγο αυτό σε πολλές ενορίες έχει ζητηθεί από τους πιστούς να δηλώσουν συμμετοχή στην θεία λειτουργία ενώ σε άλλους έχει αποφασιστεί μόλις συμπληρώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός να κλείνουν οι πόρτες.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στην εκκλησία. 

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα επιτηρούν τα περιοριστικά μέτρα με πλόκα παντού. Drones επίσης θα επιτηρούν την κίνηση αλλά και όσους αποφασίσουν να κάνουν πάρτι σε ταράτσες και πλατείες. Ειδικά από τις 10 το βράδυ οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα γίνονται μπλόκα παντού.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος:

«Η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ».

Μπλόκα έχουν στηθεί σε:

· διόδια

· κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο,

· εισόδους-εξόδους των πόλεων,

· υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, πλατείες

· και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.